Tektura do opakowań czekoladek i wyrobów cukierniczych
Nasze tektury pomagają uzyskać atrakcyjne efekty wizualne i skomplikowane kształty opakowań.

Ta tektura robi wrażenie!
Popyt na opakowania w segmencie wyrobów czekoladowych stale rośnie w wyniku rosnącego spożycia tych wyrobów na całym świecie. Opakowania czekoladek i wyrobów cukierniczych muszą spełniać liczne warunki, takie jak:
- Przyciągnięcie uwagi klienta w punkcie sprzedaży
- Korzystne oddziaływanie na ogólny wizerunek marki
- Zaprezentowanie użytkownikowi informacji o produkcie
- Czystość, brak przenoszenia smaku lub zapachu na wyrób cukierniczy
- Ochrona produktu w całym łańcuchu dostaw i podczas użytkowania
- Łatwość użycia


Tektura - zalecane produkty do opakowań czekoladek i wyrobów cukierniczych
Cały łańcuch dostaw opakowań musi radzić sobie z dodatkowymi wymaganiami związanymi z wprowadzaniem produktów nowych, promocyjnych i sezonowych. Tektury ALASKA® WHITE i ALASKA® PLUS doskonale nadają się do zaspokojenia skomplikowanych potrzeb segmentu opakowań wyrobów czekoladowych ze względu na:
- Doskonałą charakterystykę powierzchni przekładającą się na znakomite rezultaty druku i uszlachetniania
- Produkcję w 100% z włókien pierwotnych
- Certyfikaty ISEGA i testu Robinsona
- Dużą sztywność nadającą wytrzymałość i trwałość opakowaniom
- Świetne przystosowanie do wykrawania, bigowania i zginania, co umożliwia uzyskiwanie najrozmaitszych kształtów opakowań
- Dostępność Kwidzyn X-Press Service dla małych i pilnych zamówień