Tektura do opakowań czekoladek i wyrobów cukierniczych

Nasze tektury pomagają uzyskać atrakcyjne efekty wizualne i skomplikowane kształty opakowań.

Ta tektura robi wrażenie!

Popyt na opakowania w segmencie wyrobów czekoladowych stale rośnie w wyniku rosnącego spożycia tych wyrobów na całym świecie. Opakowania czekoladek i wyrobów cukierniczych muszą spełniać liczne warunki, takie jak:

  • Przyciągnięcie uwagi klienta w punkcie sprzedaży
  • Korzystne oddziaływanie na ogólny wizerunek marki
  • Zaprezentowanie użytkownikowi informacji o produkcie
  • Czystość, brak przenoszenia smaku lub zapachu na wyrób cukierniczy
  • Ochrona produktu w całym łańcuchu dostaw i podczas użytkowania
  • Łatwość użycia

Tektura - zalecane produkty do opakowań czekoladek i wyrobów cukierniczych

Cały łańcuch dostaw opakowań musi radzić sobie z dodatkowymi wymaganiami związanymi z wprowadzaniem produktów nowych, promocyjnych i sezonowych. Tektury Arktika® i Alaska® Plus doskonale nadają się do zaspokojenia skomplikowanych potrzeb segmentu opakowań wyrobów czekoladowych ze względu na:

  • Doskonałą charakterystykę powierzchni przekładającą się na znakomite rezultaty druku i uszlachetniania
  • Produkcję w 100% z włókien pierwotnych
  • Certyfikaty ISEGA i testu Robinsona
  • Dużą sztywność nadającą wytrzymałość i trwałość opakowaniom
  • Świetne przystosowanie do wykrawania, bigowania i zginania, co umożliwia uzyskiwanie najrozmaitszych kształtów opakowań
  • Dostępność Kwidzyn X-Press Service dla małych i pilnych zamówień

Oferta dla segmentu czekoladek i wyrobów cukierniczych

Tektura Arktika®

Tektura Alaska® Plus